Ελλάδα

Κορωνοϊός – Οι ειδικοί ανησυχούν για την έκρηξη κρουσμάτων στα παιδιά

17.09.2021 | 16:40 Eνσωμάτωση

Συναγερμός στους υγειονομικούς, φόβος στους ειδικούς, αγωνία στους γονείς. Το κοκτέιλ εκρηκτικό και η εμπειρία όπως λένε δείχνει επερχόμενη έκρηξη κρουσμάτων.

Τα σχολεία άνοιξαν με την διαδικασία των self test να μην πείθει τους επιστήμονες που προβλέπουν δραματικές καταστάσεις με τα παιδιά να κολλούν και να μεταδίδουν.

Οι φαρμακοποιοί θα είναι ξεκάθαροι. Απέναντι στα σελφ τεστ και την χρησιμότητα τους ορθώνεται ένα τείχος. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι γονείς που παίρνουν τα τεστ τα κάνουν στα παιδιά τους.

Οι γονείς που θέλουν να ελέγχουν αν τα παιδιά τους είναι υγιή κάνουν το τέστ όπως θα πουν στην κάμερα. Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται όμως με τον διπλανό τους

Στην κάμερα του LIVE NEWS θα έρθει και η επιβεβαίωση από μητέρα που λέει πως δεν κάνει τα τεστ

Πως το σύστημα δεν δουλεύει πάντα όπως θα έπρεπε είναι πασίγνωστο θα πουν οι φαρμακοποιοί.

Η κατάσταση χειροτερεύει από την έλλειψη στα self test. Δηλαδή ακόμα και οι γονείς που θέλουν να είναι τυπικοί και να χτυπήσουν καμπανάκι αν το παιδί τους είναι θετικό δυσκολεύονται να το κάνουν.

Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί που ξέρουν την πραγματικότητα ανησυχούν. Όμως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν. Οι γονείς από την άλλη φοβούνται και να μην νοσήσουν τα παιδιά τους και να μην κλείσουν τα σχολεία κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Ακόμα όμως και αν ο εμβολιασμός αρχίσει όπως προτείνουν κάποιοι μέσα στα σχολεία οι δύο δόσεις και το 14ήμερο ανοσίας που απαιτείται σημαίνουν πως μέχρί και τον Δεκέμβρη τα σχολεία θα είναι σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/09/2021