Ελλάδα

«Ιερός Πόλεμος» κατά της μάσκας και των εμβολίων

17.09.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Απίστευτες ιστορίες άρνησης εφαρμογής των μέτρων, που καταντούν άρνηση της ίδιας της πραγματικότητας, με πρωταγωνιστές κληρικούς.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για τον αρνητή ιερέα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όπου  έδιωξε πιστή που πήγε να ασπαστεί τον σταυρό,  στη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, φορώντας μάσκα. Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο και στα κηρύγματα τους  ρασοφόροι αρνητές έχουν κηρύξει πόλεμο στα μέτρα προστασίας αδιαφορώντας για  την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων στα Βασιλικά ο ιερέας του χωριού δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται  σε εμβολιασμένους και σε όσους φορούν μάσκα με απρεπείς  χαρακτηρισμούς .Πιστοί φεύγουν δακρυσμένοι μακριά από την εκκλησία και ανεμβολίαστοι  βρίσκονται μέσα στο ναό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Το θέμα προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση για  διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται  το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή».

Παράλληλα, οι θεωρίες συνωμοσίας δεν έχουν τέλος στο διαδίκτυο από ιερείς πολέμιους των εμβολίων των μασκών και των τεστ κορωνοϊού  Ο αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παπαδόπουλος έφθασε μάλιστα στο  σημείο να παρακινεί γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κι ας χάσουν τη χρονιά στο σχολείο!

Για την Ιερά Σύνοδο οι φωνές παραλογισμού που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές  δεν συνάδουν με τις θέσεις της αλλά  και της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπροσώπων της και θα τίθενται εκτός εκκλησίας .

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/09/2021