Αθλητικά

Ο αθλητισμός «αποχαιρετά» τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

16.09.2021 | 21:04 Eνσωμάτωση

Φόρο τιμής στο δάσκαλο του μπάσκετ απέδωσαν με τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις τους προσωπικότητες του αθλήματος που τον έζησαν από κοντά.

Προσωπικότητα που υπερέβαινε τις τέσσερις γραμμές, που υπερέβη το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Συγκλονισμένη η παγκόσμια αθλητική κοινότητα θρηνεί για τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Α ρε Ντούντα ΔΑΣΚΑΛΕ, ΗΓΕΤΗ, ΑΡΧΟΝΤΑ!!! Οι λέξεις είναι μικρές, λίγες, μπροστά στο μεγαλείο σου. Σε ευχαριστώ για όσα μου δίδαξες. Σε ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας μου και ήσουν πάντα διπλά μου! Ήσουν το ίδιο το μπάσκετ! Είμαι συντετριμμένος» έγραψε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ολυμπιονίκης, κατέκτησε τον κόσμο και την Ευρώπη με την εθνική ομάδα, κατέκτησε τα πάντα με τους συλλόγους.

«Η προσφορά του στον Σύλλογο ήταν τεράστια, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τίτλους στην ιστορία του. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Euroleague στην Ρώμη το 1997 και στην Κωνσταντινούπολη το 2012, ήταν ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού…» τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Από τον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε δυο φορές την Ευρωλίγκα, μέχρι την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Μέλος του Hall of Fame της παγκόσμιας ομοσπονδίας, θρύλος για την Ευρωλίγκα, δάσκαλος για όλους. Με την καλοσύνη και τις φωνές του, με την πειθαρχεία και την αγάπη του.

«Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στο αίμα μου» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν άρχοντας. Σε όλα. Άφησε το στίγμα του στο μπάσκετ, αλλά κυρίως στις ψυχές όσων καθοδήγησε. Φίλων και αντιπάλων.

Και πάνω απ όλους οι φίλοι καρδιάς, οι συγγενείς του. Όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μια σχέση ζωής, σε μια κουμπαριά που σφράγισε το παγκόσμιο μπάσκετ.

Η αγάπη και ο θαυμασμός όλων τον συντροφεύουν. Μαζί με τα λατρεμένα του περιστέρια. Στο δρόμο για την αιωνιότητα…

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 16/09/2021