Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Πρεμιέρα για τη δίκη της χρονιάς – Παρούσα στο δικαστήριο η Ιωάννα

15.09.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες στα δικαστήρια είναι συγκλονιστικές. Από την στιγμή που η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει την εμφάνισή της μπροστά στις κάμερες, μέχρι την ώρα που αποχωρεί και με 17 λέξεις περιγράφει την ψυχική της κατάσταση.

Τα συναισθήματα που της προκάλεσε η απουσία της γυναίκας που την κατέστρεψε.

«Η κατηγορούμενη σήμερα δεν προσήλθε. Για ακόμη μία φορά, αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι».

Για πρώτη φορά μετά την αρρωστημένη επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες για να δώσει το «παρών» στο ξεκίνημα της δίκης.

Κόσμος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προσπαθεί να πλησιάσει και κάποιοι χειροκροτούν για να της δώσουν δύναμη.

Η εμφάνιση της Ιωάννας

Με την ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της που καλύπτει και τον λαιμό, ψάθινο καπέλο και επιδέσμους στα χέρια, περπατά από το αυτοκίνητο έως την είσοδο του δικαστηρίου με δυσκολία. Με αργά βήματα, υποβασταζόμενη από τους δικηγόρους της, που ζουν από την πρώτη στιγμή όσο λίγοι το μαρτύριο που περνά από τον Μάιο του 2020.

Τίποτα σήμερα δε θυμίζει την όμορφη κοπέλα πριν από την επίθεση. Η ζωή της Ιωάννας έχει γίνει εφιαλτική και η ίδια ζητάει τη δικαίωση. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να παραμερίσει τις συμβουλές όλων εκείνων που της έλεγαν τις τελευταίες μέρες να μην πάει στο δικαστήριο.

Λίγο πριν τις 09.00 έφτασε με αυτοκίνητο στο σημείο που περίμεναν κάμερες και δημοσιογράφοι.

Κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού και περνάει την τσάντα στον λαιμό της. Αμέσως μετά κάνει τα πρώτα της βήματα χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Φοράει ένα προστατευτικό κορμάκι κάτω από τη λευκή της μπλούζα που φτάνει ως τη βάση του λαιμού, τζιν παντελόνι και κλειστά παπούτσια. Κάτω από το καπέλο ένα μαντήλι και στα χέρια ειδικά γάντια. Γυμνά στο φως του ήλιου, έχει αφήσει μόνο τα δάχτυλά της.

Σε ένα βλέμμα γεμάτο αποφασιστικότητα, αντικατοπτρίζονται και οι δυσκολίες από τον προσωπικό της Γολγοθά. Τα βάσανά της, από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και την αγωνία να μπορέσει κάποια στιγμή να συνεχίσει και να πάρει πίσω ένα κομμάτι της ζωή της.

Στους δικηγόρους της, αμέσως μετά από αυτές τις σκηνές, λέει ότι δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία των ΜΜΕ και τους ρωτάει αν η γυναίκα που την κατέστρεψε θα εμφανιστεί. Κάτι που όμως δεν έγινε το πρωί. Η 37χρονη αποφάσισε να αναβάλει ξανά την ώρα των δικών της εξηγήσεων. Έκανε χρήση του δικαιώματος που της δίνει ο νόμος και δεν στάθηκε απέναντι από την Ιωάννα.

Κρύφτηκε όπως τότε που την παρακολουθούσε μέρα και νύχτα λίγο πριν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της. Όπως τότε μετά την επίθεση που συνέχιζε τη ζωή της, σα να μην συμβαίνει τίποτα, με μια ολόκληρη χώρα να περιμένει την αποκάλυψη της άγνωστης αλήθειας. Όπως κάνει από την πρώτη στιγμή σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Κατέθεσε στο βήμα

Μέσα στη δικαστική αίθουσα, η Ιωάννα, με την καρέκλα της κατηγορούμενης να παραμένει άδεια, ανέβηκε πρώτη στο βήμα του μάρτυρα για να δηλώσει τα στοιχεία της. Η σειρά των μαρτύρων άλλαξε ώστε όταν ξαναβρεθεί στην αίθουσα να είναι η πρώτη που θα καταθέσει.

Βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα με την χρωματιστή υφασμάτινη μάσκα για τον κορωνοϊό με εκπροσώπους ακόμα και διεθνών ΜΜΕ να συνωστίζονται σε λίγα τετραγωνικά για ένα της πλάνο.

Εκείνη ψύχραιμη, με ακόμη πιο σταθερό βήμα και το κεφάλι ψηλά, στέκεται μπροστά στις κάμερες και για πρώτη φορά το πανελλήνιο ακούει τη φωνή της.

Η κατάθεση της Ιωάννας θα αρχίσει στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με θάρρος, θέληση και πείσμα απέναντι στο κακό που την χτύπησε, αποφασισμένη να μην τα παρατήσει ποτέ. Να δώσει τον αγώνα για να καταφέρει κάποτε να βγάλει τη μάσκα από το πρόσωπό της και να δει τη γυναίκα που της επιτέθηκε αναίτια, να τιμωρείται παραδειγματικά για αυτό που της έκανε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/09/2021