Ελλάδα

Χαλκιδική – ΕΔΕ για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

14.09.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

Η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο στη Χαλκιδική, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και να βγει το πόρισμά της.

ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης στο Νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης επεδίωξαν να πάρουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό νόσησης, χωρίς να έχουν περάσει κορωνοϊό, ενώ δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Έγινε ανώνυμη καταγγελία

Γι’ αυτό έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Αυτό προέβλεπε να φέρουν δικό τους δείγμα από ασθενή με κοροναϊό ώστε να βγουν και οι ίδιοι θετικοί. Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, η οποία ερευνάται, τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης. Οι τρεις εργαζόμενοι δεν υπεβλήθησαν σε τεστ στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου, όπως προβλέπεται, αλλά έφεραν το δικό τους δείγμα.

Όπως αναφέρει η καταγγελία το δείγμα των τριών εργαζομένων, προήλθε από δείγμα ασθενή με κοροναϊό, που νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μέχρι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να βγει το πόρισμα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/09/2021