Ελλάδα

Γλυκά Νερά – Νυμφεύτηκε ο αστυνομικός που κράτησε πρώτος το μωρό της Καρολάιν – Τι λέει στο MEGA

14.09.2021 | 17:37 Eνσωμάτωση

Ο Χρήστος Βαρδίκος, το πρόσωπο που συγκίνησε όλο το πανελλήνιο όταν ο φακός τον βρήκε να κρατά στα χέρια του τη μικρή Λυδία, λίγο μετά τη δολοφονία της μητέρας της, μίλησε στο LIVE NEWS για την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής του.

Με τα χέρια του ακουμπισμένα προστατευτικά στους ώμους της, κοιτά ευθεία στον φακό, με ένα χαμόγελο όχι πλατύ αλλά βαθύ, σίγουρο και τρυφερό για την 9χρονη κορούλα του που στέκεται μπροστά του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που με περίσσια ευαισθησία, πήρε στην αγκαλιά του την κόρη της Καρολάιν, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της.

Ο Χρήστος Βαρδίκος, το πρόσωπο που συγκίνησε όλο το πανελλήνιο όταν ο φακός τον βρήκε να κρατά στα χέρια του τη μικρή Λυδία, λίγο μετά τη δολοφονία της μητέρας της, νυμφεύτηκε και μίλησε στο LIVE NEWS για την πιο χαρούμενη μέρα της ζωής του.

«Ήμουν με τη σύντροφό μου τα τελευταία σχεδόν 6 χρόνια μαζί, το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο γάμος. Η κόρη μου, που είναι 9 ετών, η Κωνσταντίνα, το ζητούσε πολύ, θέλει και αδελφάκια. Το φυσικό επακόλουθο είναι αυτό που έγινε την Κυριακή. Όλα πήγαν πολύ ωραία, είμαστε όλοι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και όλα καλά. Και σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας» ανέφερε.

Στον γάμο που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο εξωκλήσι της Αγίας Δύναμης στα Σπάτα, ο αστυνομικός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, πάντοτε υπό τη συνοδεία της εννιάχρονης κόρης του.

«Ήταν το πιο δύσκολο περιστατικό της ζωής μου»

Ο αστυνομικός που αγκάλιασε το μωρό της Καρολάιν σαν να ήταν δικό του παιδί, δεν μπορεί να ξεχάσει τα έντονα συναισθήματα που του προκάλεσε εκείνη η στιγμή.

«Κλήθηκα να διαχειριστώ το πιο δύσκολο περιστατικό στην υπηρεσιακή μου ζωή, συναισθηματικά πάντα μιλάω, ακόμα το διαχειρίζομαι. Προσπαθώ να το αφήσω πίσω μου, όσο μπορεί να μείνει πίσω μου. Η σκέψη μου είναι ανά διαστήματα σας λέω στη Λυδία, θα ήθελα πραγματικά κάποια στιγμή να τη δω να έχει μεγαλώσει, να έχει γίνει γυναίκα, να έχει γίνει κοπέλα και να είναι ευτυχισμένη. Πραγματικά θα ήθελα να το δω αυτό. Είναι σαν μια πληγή που όσο την πειράζεις σε ενοχλεί. Εγώ το μόνο που εύχομαι, τίποτα άλλο, είναι η Λυδία να μεγαλώσει ευτυχισμένη και να είναι όλα καλά» είπε μιλώντας στο LIVE NEWS.

Η πορεία του στο σώμα, 20 χρόνια τώρα και τα πιο σκληρά περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει, δεν τον άγγιξαν όσο η εικόνα του απροστάτευτου μωρού δίπλα στη νεκρή μητέρα.

«Σίγουρα, το περιστατικό αυτό, αυτή η φωτογραφία, συγκίνησε τον κόσμο. Εντάξει, είναι η δύναμη της εικόνας, ήταν μια αυθόρμητη φωτογραφία. Ο καθένας όμως στην θέση μου πιστεύω, είτε αστυνομικός ήταν είτε πολίτης, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να ήταν στη θέση μου θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τίποτα λιγότερο. Απλά είχα τη τύχη, την ατυχία να είμαι εγώ εκείνη την στιγμή εκεί».

Η εικόνα με το μωρό που μένει ανεξίτηλη στην μνήμη όλων κι η εικόνα με τη δική του κόρη, σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του, έχουν ένα κοινό. Την ευχή για την ευτυχία των δύο παιδιών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/09/2021