Οικονομία

Μηταράκης – Τα νέα μέτρα ενισχύουν τους νέους και την ελληνική κοινωνία

12.09.2021 | 08:32 Eνσωμάτωση

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Νότης Μηταράκης,

«Μετά από μία κρίση δεκαετίας και την πανδημία είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις ώστε να πάρουν μία ώθηση. Είναι σημαντική η πρόθεση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αναχαιτίσει την ακρίβεια στη ΔΕΗ, γιατί αυτό μας φοβίζει στ εμάς στο λιανεμπόριο. Αν συγκρατήσουμε την άνοδο στην ενέργεια, δεν θα επηρεάσει το καλάθι της νοικοκυράς. Περίμενα όμως να ακούσω το τέλος επιτηδεύματος. Ελπίζω σύντομα να μπει κι αυτό στην επόμενη εξαγγελία, είναι ένας απαράδεκτος φόρος.», είπε ο Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΣΕ.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας κι αυτό επιτρέπει ένα πακέτο μέτρων στήριξης 3,4 δισ. ευρώ. Τα νέα μέτρα έδωσαν έμφαση στα νέα παιδιά. Είναι μία γενιά που θυμούνται σε όλα τα ενήλικα χρόνια τους δυσκολίες. Στηρίζει αυτά τα παιδιά να πατήσουν στα πόδια τους. Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα στους νέους, τους ευάλωτους και τα νοικοκυριά.

Ο συντελεστής μείωσης του ΕΝΦΙΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας είναι πιο ισχυρή σε σχέση με το 2019. Η αύξηση του κατώτατου μισθού δόθηκε βάσει εκείνων των στοιχείων, με τον Νότη Μηταράκη να λέει πως εάν του χρόνου συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα γίνει βάσει αυτής της κατάστασης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 12/09/2021