Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες του εξωτερικού – Βόλτα στην Ιαπωνία!

12.09.2021 | 06:23 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, όπου συνάντησε τον κ. Τάσο Κονταξόγλου, κάτοικο του Τόκιο!

«Τελείωσα το Μετσόβιο ηλεκτρολόγων, γνώρισα ένα καθηγητή στο Τόκιο, πήρα υποτροφία, και ήρθα εδώ για διδακτορικό. Είναι περίπου τρία χρόνια που είμαι εδώ. Εμείς κατασκευάζουμε δορυφόρους. Φτιάξαμε το δορυφόρο που ήταν μασκότ για τους Ολυμπιακούς. Τη γλώσσα δεν έχεις επιλογή να μη τη μάθεις. Αν φύγεις από τις τουριστικές περιοχές, τα αγγλικά είναι ανύπαρκτα», περιέγραψε ο κ. Κονταξόγλου σχετικά με όσα κάνει στο Τόκιο.

«Τα κρούσματα με τους Ολυμπιακούς ξέφυγαν. Πριν τους Ολυμπιακούς είχαμε όσα κρούσματα έχει η Ελλάδα περίπου. Μετά τους Ολυμπιακούς, φτάσαμε 20-30.000. Εδώ όλα είναι προαιρετικά. Έχει βγει οδηγία να κλείνουν τα μαγαζιά στις 8, αλλά δεν μπορεί να το επιβάλει κάποιος σύμφωνα με το Σύνταγμα εδώ. Αλλά, όλοι κλείνουν στις 8. Όλοι φορούν μάσκες, ακόμα και αν προχωρούν μόνοι τους. Παλιά τη φορούσαν όταν κάποιος ήταν άρρωστος. Τώρα τη φορούν μόνιμα. Δεν υπάρχει τίποτα υποχρεωτικό εδώ», ανέφερε ο κ. Κονταξόγλου σχετικά με την κατάσταση με την πανδημία εκεί.

«Οι εμβολιασμοί άργησαν πολύ να ξεκινήσουν. Τώρα είμαστε το 60% περίπου. Εγώ εμβολιάστηκα στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 12/09/2021