Υγεία

Κορωνοϊός – Έρευνες αστυνομικών & εισαγγελικών Αρχών στα εμβολιαστικά κέντρα για τα πλαστά πιστοποιητικά

09.09.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Εισαγγελείς και αστυνομικοί θα κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα για να σπάσουν το απόστημα των εικονικών πιστοποιητικών που προμηθεύονται υγειονομικοί για να αποφύγουν την αναστολή.

Ήδη από το πρωί κλιμάκιο των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ βρίσκεται στον Παλαμά Καρδίτσας όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα 35 μαιμού πιστοποιητικά.

Ψάχνουν τρόπο να εμβολιαστούν

Στην Θεσσαλονίκη υγειονομικοί, πρώτα εξασφάλισαν πλαστά πιστοποιητικά και ξεγέλασαν το σύστημα. Εργάζονταν κανονικά ενώ συνάδελφοί τους βγήκαν σε αναστολή και τώρα που οι αρχές αποκάλυψαν την απάτη τους ζητούν να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Μόνο που το σύστημα τους έχει μπλοκάρει.

Οι 4 εργαζόμενες στο Γεννηματά που πήραν πλαστά πιστοποιητικά από κέντρο Υγείας Παλαμά, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και κυρίως η αδερφή της υπαλλήλου από την Καρδίτσα.

Έρευνα στο νοσοκομείο της Καβάλας

14 υγειονομικοί στην Καβάλα κατέθεσαν πιστοποιητικά νόσησης σε διάστημα λίγων ημερών και στη διοίκηση σήμανε συναγερμός. Όλοι τους είχαν θετικά τεστ από το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου.

Ο διοικητής διέταξε να γίνει εξέταση αντισωμάτων σε όλους, για να διαπιστωθεί αν όντως νόσησαν ή κατάφεραν να ξεγελάσουν το σύστημα. Οι πρώτοι 3 εξετάστηκαν σήμερα.

Στο Μεσολόγγι ο γιατρός που κατηγορείται για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, κατέρρευσε μόλις παρέλαβε το έντυπο της αναστολής.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται άλλα 10 εμβολιαστικά κέντρα, στην πλειοψηφία τους στη Βόρεια Ελλάδα καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου έχει εντοπίσει ύποπτες κινήσεις στη βάση δεδομένων τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/09/2021