Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Πως λειτούργησαν οι διάλογοι με την χαρτορίχτρα στην ψυχολογία της δράστιδος

09.09.2021 | 17:50 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Ευφροσύνη Φωτεινάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος αναλύοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσιάζουν τους διαλόγους της δράστιδος πριν την επίθεση με βιτριόλι, με μια χαρτορίχτρα.

Σοκαριμένη δήλωση η κυρία Φωτεινάκη με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Όπως είπε γνωρίζει ότι «πολλοί άνθρωποι απευθύνονται σε χαρτορίχτρες, σε ανθρώπους που ακουμπούν στις ανθρώπινες ρωγμές για να βγάλουν χρήματα».

«Όλα αυτά τα λόγια που ακούμε είναι λόγια που εκλύουν θυμό και δημιουργούν εμμονές με πρόσωπα που βαφτίζεται θύτης. Και η ακτηγορούμενη αναζητά το εξιλαστήριο θύμα.

Όλο αυτό που ακολουθεί όμως η εκδικητική επιθετικότητα δεν έχουν να κάνουν μονο με τα λόγια της χαρτορίχτρας αλλά με την προσωπικότητα του ατόμου που μαζί με τα λόγια της χαρτορίχτρας οπλίζει ένα χέρι», εξήγησε.

«Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι καθηλώσεις και οι εμμονές. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος επανατροφοδότησης που το άτομο αναμασά τις ίδιες πληροφορίες και οδηγείται στην ανάγκη για την επιθετική εκδίκηση.

Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούμε να μη διαχειριστούμε σε μια κατάσταση τότε δεν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μαντεύουν το μέλλον, αλλά στους ανθρώπους που μπορούν να ερμηνεύσουν το παρόν, που είναι οι επιστήμονες ψυχικής υγείας», τόνισε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/09/2021