Ελλάδα

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους υγειονομικούς – Πολλά προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας – Υπό παραίτηση ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ

08.09.2021 | 06:16 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας για τις αναστολές των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί αναφέρθηκε και στην περίπτωση του ΝΙΜΤΣ.

Όπως είπε, ο διοικητής του νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση.

Μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή καθώς είναι ανεμβολίαστος.

«Στο ΝΙΜΙΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Πάνω από 100 υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι στο ΝΙΜΤΣ

Πάνω από 100 υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι στο ΝΙΜΤΣ, οι οποίοι χωρίς τα χαρτιά αναστολής, δρουν κατά… βούληση.

Ορισμένοι βρίσκονται σπίτι τους κι άλλοι παρουσιάζονται κανονικά στην υπηρεσία τους.

Προβλήματα σε νοσοκομεία με τις αναστολές

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι υγειονομικοί, σε άλλα νοσοκομεία το ανεμβολίαστο προσωπικό έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, ενώ σε κάποια άλλα δουλεύουν κανονικά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία για την ασφαλή λειτουργία νοσοκομείων που μένουν χωρίς προσωπικό.

Στο νοσοκομείο Δράμας από τους 19 τραυματιοφορείς, οι 11 είναι ανεμβολίαστοι. Συνολικά 96 υγειονομικοί έλαβαν το χαρτί της αναστολής με το ενδεχόμενο να μην μπορεί πλέον να εφημερεύει το νοσοκομείο να είναι ορατό.

Στις γειτονικές Σέρρες περίμεναν αναισθησιολόγο από πέρσι τον Μάρτιο, ωστόσο ο εν λόγω υγειονομικός τέθηκε σε αναστολή, πριν καλά- καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Στο νοσοκομείο Σερρών 120 εργαζόμενοι έλαβαν το χαρτί της αναστολής με εκατοντάδες τακτικά χειρουργεία να έχουν παγώσει από 1η του μήνα.

Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται 100 ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς όπως λέει ο πρόεδρος εργαζομένων του Άγιου Ανδρέα δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Σε αναστολή τέθηκαν 92 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης, δηλαδή περίπου το 14%.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/09/2021