Ελλάδα

Βιτριόλι – Ανατριχίλα από τις διαδικτυακές αναζητήσεις της δράστιδος

08.09.2021 | 17:28 Eνσωμάτωση

Την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα της πολύκροτης δίκης πλησιάζει προς το τέλος της, οι αποκαλύψεις του Live News για τις κινήσεις της γυναίκας που κατέστρεψε τη ζωή της άτυχης Ιωάννας προκαλούν αίσθηση.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του “Βήματος”, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 34χρονη έψαχνε τρόπους να επιτεθεί ξανά στο θύμα της, για να της επιφέρει όπως φαίνεται τη χαριστική βολή.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η γυναίκα που παραμένει στη φυλακή έψαχνε στο διαδίκτυο μεθόδους για να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Αναζητούσε επίμονα πληροφορίες για το φυτό μανδραγόρας, που έχει συνδεθεί με τελετουργικά μαγείας. Ένα τοξικό φυτό που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, ακόμα και θάνατο.

Οι σκοτεινές κινήσεις της 34χρονης ξεκινούν την περίοδο που η Ιωάννα βρίσκεται στο νοσοκομείο και κάνει το ένα χειρουργείο μετά το άλλο. Η κατηγορούμενη παραμένει στο σπίτι της και ψάχνει συνεχώς. Γράφει πώς μπορείς να προκαλέσεις έμφραγμα. Γράφει και προσπαθεί να εντοπίσει δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται στο αίμα. Ψάχνει για να αγοράσει όπλα χωρίς άδεια, με τις λέξεις υδροκυάνιο και αρσενικό να βρίσκονται στις ημερήσιες αναζητήσεις της.

H γυναίκα που συνελήφθη για την αρρωστημένη επίθεση, είχε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τηλεφωνικές επαφές με έναν 40χρονο από τον Πειραιά. Συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει πριν το χτύπημα. Ένα μήνα πριν από αυτές τις σκηνές η 34χρονη του ζητούσε στο viber να της βρει κάτι που δεν μπορούσε να πάρει η ίδια. Πιθανότατα το βιτριόλι της επίθεσης. Ενώ ένα μήνα μετά το χτύπημα του ζητάει, με συνωμοτικό τρόπο και πάλι, να τσεκάρει κάτι στη Βουλιαγμένη με την ίδια παρούσα. Ένα μήνυμα που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σχετίζεται με το πομπό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της Ιωάννας

Οι κλήσεις προς τον 40χρονο ήταν συνεχείς και την ημέρα της επίθεσης. Με την 34χρονη να του τηλεφωνεί 5 φορές μέσα σε 30 λεπτά, χωρίς να καταφέρνει να μιλήσει μαζί του.

Στις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, η 34χρονη προσπαθούσε να βρει κείμενα και πληροφορίες, γράφοντας τις λέξεις κρασί και δηλητήριο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε στο στόχαστρο της 34χρονης και άλλο πρόσωπο πέραν της Ιωάννας.

Όλα αυτά την ώρα που η Ιωάννα προσπαθεί να βρει δύναμη για να σταθεί σε λίγες μέρες απέναντι από τη γυναίκα που της επιτέθηκε και σκοτείνιασε τη ζωή της. Με τις έρευνες να συνεχίζονται και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να προκαλούν αίσθηση.

Σκόπευε να της επιτεθεί εκ του σύνεγγυς

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι διαδικτυακές αναζητήσεις της δράστιδος, οδηγούν στο ότι είχε σχέδιο να χτυπήσει είτε την Ιωάννα είτε άλλο πρόσωπο

Αυτά που αναζητούσε, χρειάζονταν να προσεγγίσει την Ιωάννα. Αυτά που αναζητεί δεν αφορούσαν επίθεση από μακριά

Την ίδια στιγμή, ο 40χρονος που είχε επαφές με την δράστρια, δεν κλήθηκε να καταθέσει, ενώ έγινε έρευνα σπίτι του, σε προγενέστερη φάση.

Πάντως, στο κάδρο των επαφών με την δράστιδα, είναι και μια αισθητικός, η οποία ήταν και φίλη του 40χρονου. Η δράστρια, είχε επαφές με την αισθητικό τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/09/2021