Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης – Μέχρι την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

07.09.2021 | 06:20 Eνσωμάτωση

Στην αγκαλιά των Ελλήνων παραδόθηκε εχθές Μίκης Θεοδωράκης.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, μέχρι την Τετάρτη, η σορός του αξεπέραστου μουσικοσυνθέτη εκτείθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Όλες τις προηγούμενες μέρες πολλοί ήταν αυτοί που τον τίμησαν αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα στη πόρτα του σπιτιού του στου Φιλοπάππου.

Το ίδιο και στα Χανιά, τον τόπο καταγωγής του.

Ένα «χρέος» τιμής, που το νιώθουν έντονα όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι επιθυμούν να πουν το τελευταίο αντίο στον δικό τους Μίκη.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού.

Σεβαστή η επιθυμία του – Στα Χανιά η ταφή του

Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό καταγωγής του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του χωριού και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του Γαλατά, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ο Έλληνας – έμβλημα ολόκληρης της χώρας και των αγώνων της θα ενταφιαστεί – όπως κατ` επανάληψη είχε ζητήσει με κάθε τρόπο – στα πάτρια εδάφη του, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του.

Μία επιθυμία, που συζητήθηκε επί ημέρες, καθώς η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, είχε ζητήσει ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό του.

Ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Χανίων, έγινε γνωστό πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε κάνει μια σειρά ενέργειες για να εξασφαλίσει ότι θα ταφεί στον Γαλατά Χανίων, ακόμα και αν κάποιοι, μέσα από την οικογένειά του, διαφωνούν με αυτή του την επιθυμία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/09/2021