Ελλάδα

Κρήτη – Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησία στις Αρχάνες

07.09.2021 | 06:24 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησαν εχθές το πρωί, οι εμβολιασμοί πολιτών στην εκκλησία της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες, ο προαύλιος χώρος της οποίας έχει μετατραπεί από το πρωί σε εμβολιαστικό κέντρο, με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Τη σημαντική πρωτοβουλία του εφημέριου του ναού, π. Ανδρέα Καλιοντζάκη, αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή η επιστημονική κοινότητα του Ηρακλείου.

Η από κοινού προσπάθεια της ιατρικής κοινότητας και της εκκλησίας βρήκε ανταπόκριση από τους πολίτες, αρκετοί από τους οποίους δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες πως θα εμβολιαστούν.

Έτσι από εχθές το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής άρχισαν να καταφτάνουν στην εκκλησία προκειμένου να εμβολιαστούν.

«53 εμβόλια κάναμε εχτές. Περάσαμε ένα μήνυμα ότι η εκκλησία είναι κοντά στον άνθρωπο. Ότι θρησκεία και επιστήμη μπορούν να συνεργαστούν. Και εύχομαι να βρεθούν μιμητές, να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα την περίοδο που περνάει. Κάναμε ένα συμβολικό εμβολιασμό με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες. Χθες εμβολιάστηκαν ορισμένοι που είχαν κάποιες αμφιβολίες και δισταγμούς. Δεν είχαμε καμία αρνητική αντίδραση. Ο κόσμος το δέχτηκε με χαρά. Ήρθαν άνθρωποι από 18 ετών και κάναμε και κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», ανέφερε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega ο πατέρας Ανδρέας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/09/2021