Υγεία

Κορωνοϊός – Αρνητές απορρίπτουν την μετάγγιση αίματος από… εμβολιασμένους

07.09.2021 | 17:08 Eνσωμάτωση

Την μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους απορρίπτουν διάφοροι αρνητές ασθενείς.

Όπως εξήγησε στο Live News η Πρόεδρος Ιατρών Πάτρας και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, έχουν σημειωθεί διάφορα τέτοια περιστατικά.

«Μια ασθενής που ήταν να χειρουργηθεί είπε στο γιατρό ότι δεν δέχεται μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένο συμπολίτη. Σοκαρίστηκε ο γιατρός και της είπε ότι δεν είναι εφικτό να ικανοποιηθεί το αίτημά της» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, οι αρνητές «προσπαθούν να εισάγουν ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο συμπεριφοράς που είναι πολύ επικίνδυνο. Το ένα έχει να κάνει με την άρνηση διασωλήνωσης, η οποία σόκαρε τους γιατρούς στα νοσοκομεία».

«Στην Πάτρα, στο Ρίο» τόνισε, «ένας πολίτης διασωληνώθηκε, σώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια, και μόλις έγινε καλά, έκανε μήνυση στους γιατρούς γιατί διασωληνώθηκε. Δεν πίστευε ότι έχει κορωνοϊό και ζήτησε πιστοποίηση από εργαστήριο».

Τέλος, η γιατρός εξέφρασε την αγανάκτησή της τους αρνητές και την συμπεριφορά τους.

«Αγανακτήσαμε προσπαθώντας να πείσουμε τους ανθρώπους τι πρεσβεύει η επιστήμη. Έχουν δεδομένα από την πραγματική ζωή. Συγγενείς και φίλους που νόσησαν ή που έχουν πεθάνει. Η άρνηση αυτή δεν μπορεί να εξηγηθεί».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/09/2021