Καιρός

Άστατος ο καιρός την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

06.09.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Την Τρίτη, ασθενείς κατά βάση βροχές θα επηρεάσουν τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη. Μια εικόνα που φαίνεται να διατηρείτε και τις επόμενες μέρες.

Στη Θεσσαλία, οι βροχοπτώσεις δε θα είναι γενικευμένες και θα αφορούν περιοχές ορεινές στα βορειοδυτικά αλλά και περιοχές του νομού Μαγνησίας και αργά το βράδυ θα επηρεαστούν και πιο πεδινές περιοχές στο εσωτερικό της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 26-27 στα βόρεια, 26 στα ανατολικά ηπειρωτικά και ανεβαίνει λίγο στη δυτική Ελλάδα με 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν σε πολύ ισχυρές εντάσεις μέχρι 7-8 και το πρωί 9 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μικρή η πιθανότητα να ψιχαλίσει στα βόρεια του νομού μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-26 και οι άνεμοι βόρειοι 6-7 πρόσκαιρα και 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά, και το βράδυ προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-27 βαθμούς, με βορειοανατολικούς ανέμους 4-5 μποφόρ στο Θερμαϊκό και μέχρι 7-8 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής.

Την Τετάρτη στα βόρεια και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται βροχές. Οι βοριάδες θα πνέουν σε πολύ ισχυρές εντάσεις μέχρι 7 και το πρωί 8 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.