Υγεία

Στέλεχος Μ και περιστατικά άρνησης διασωληνώσεων προβληματίζουν τους ειδικούς

05.09.2021 | 09:42 Eνσωμάτωση

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η εμφάνιση κρουσμάτων με το στέλεχος Μ αλλά και τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης στα νοσοκομεία.

«Τα δεδομένα της βιβλιογραφίας μαζί με την χωροταξική κατανομή της μετάλλαξης δείχνουν ότι δεν έχει αποκτήσει δυναμική. Επικρατεί η Δέλτα παγκοσμίως. Πρέπει να περιμένουμε, να είμαστε προσεκτικοί σε οποιασδήποτε εικασίες κάνουμε» δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πνευμονολόγος, Στέλιος Λουκίδης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος, αναφέρθηκε σε ένα δεύτερο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης στο νοσοκομείο του, το οποίο όπως εξήγησε δεν έχει σχέση με αρνητές.

«Οι συγγενείς ζήτησαν από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο νοσοκομείο να μη διασωληνωθεί η ασθενής. Ο λόγος που αρνήθηκαν ήταν τα σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας που έχει η ασθενής, τα οποία καθιστούσαν προβληματική μια διασωλήνωση. Οι γιατροί επ’ αυτού δεν είχαν αντίθετη άποψη. Οι θεράποντες ιατροί εν προκειμένω ήταν απόλυτα συμφωνείς με τους συγγενείς της ασθενούς» εξήγησε.

Αντίδραση στην κυβέρνηση και αναπάντητα ερωτήματα

Ο τραυματιοφορέας Γιάννης Κατσούρης, αρνήθηκε να εμβολιαστεί, και πλέον βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Όπως υποστήριξε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η πράξη του να μην εμβολιαστεί σχετίζεται με το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα.

«Δεν έχουμε όλοι το ίδιο σκεπτικό που δεν έχουμε εμβολιαστεί. Κάποιοι δεν το πιστεύουν, κάποιοι λόγο της εμφυλιοπολεμικής της κυβέρνησης, που είχε διχαστική στρατηγική, αντέδρασαν. Δεν φοβάμαι το εμβόλιο» είπε, και μετά από ερώτηση των παρουσιαστών συμπλήρωσε πως «οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος φοβάται τον κορωνοϊό».

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, ρώτησε τον τραυματιοφορέα, αν αντέχει το βάρος όντας ανεμβολίαστος, να κολλήσει κάποιον που μπορεί να τον στείλει στην ΜΕΘ.

Τότε, ο ανεμβολίαστος τραυματιοφορέας, ύψωσε την φωνή του και απέφυγε να απατήσει, κάνοντας λόγο για «άτοπο ερώτημα και ερωτήσεις παγιδούλες».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουλμπασάκος ήταν ξεκάθαρος για το ζήτημα. «Τα εμβόλια έχουν υψηλή επιστημονική τεκμηρίωση. Ήταν υγειονομικώς αναγκαίο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς. Αν τα υγειονομικά στοιχεία ήταν διαφορετικά, θα πρότεινα επέκταση του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες».

Τέλος, ο Στέλιος Λουκίδης, σημείωσε, ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί από τον περασμένο Μάρτιο.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 05/09/2021