Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες της Αυστραλίας – Σε lockdown διαρκείας η Μελβούρνη  

05.09.2021 | 06:29 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι την μακρινή Αυστραλία έκανε η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, και συνάντησε τον κ. Νίκο Κουκουβιτάκη, κάτοικο Μελβούρνης, ο οποίος εξήγησε πώς είναι εκεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα αλλεπάλληλα lockdowns.

«Αυτό είναι το έκτο lockdown στη Μελβούρνη, έχει διαρκέσει περίπου 250 ημέρες, και δεν έχει βγει τελική απόφαση για το πότε θα βγούμε γιατί τα κρούσματα ανεβαίνουν και δε μειώνονται. Είμαστε στα 200 κρούσματα την ημέρα. Η κυβέρνηση το έχει πάρει πολύ σοβαρά και έχει πάρει πολύ αυστηρά μέτρα γιατί δε θέλουν να φτάσουμε στο σημείο που έχουν φτάσει άλλα κράτη», εξήγησε ο κ. Κουκουβιτάκης.

«Υπήρχαν καθυστερήσεις με τους εμβολιασμούς γιατί δεν είχαμε πολλά κρούσματα. Μπορούσαμε να εμβολιαστούμε μόνο με AstraZeneca και όλοι περίμεναν το Pfizer και το Moderna. Τώρα έχουμε φτάσει στο 40% του πληθυσμού εμβολιασμένο με διπλή δόση, και το 60% με μία δόση», συνέχισε ο ίδιος.

«Έχουμε αρκετούς αντιεμβολιαστές και εδώ που δυστυχώς μας κρατούν πίσω. Το έχει πει ξεκάθαρα η κυβέρνηση ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς. Ακόμα δεν έχει βγει ο νόμος, αλλά το γνωρίζουν όλοι. Τα μέτρα θα είναι αυστηρά. Σε καφετέριες, γυμναστήρια, σχολεία, σινεμά, δε θα μπορεί να μπει κάποιος ανεμβολίαστος. Την υποχρεωτικότητα δεν τη συζητούν, ενώ όλοι θα το θέλαμε», κατέληξε ο κ. Κουκουβιτάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 05/09/2021