Κόσμος

Τυφώνας Άϊντα – Τουλάχιστον 44 νεκροί στις ΗΠΑ – Μεγάλες καταστροφές

04.09.2021 | 05:41 Eνσωμάτωση

Δυστυχώς ο τυφώνας Άϊντα έχει προκαλέσει μια ιδιαίτερα καταστροφική αλλά και φονική καταιγίδα, η οποία έπληξε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες. Μέχρι στιγμής μετράμε 44 νεκρούς, με τα περισσότερα θύματα να βρίσκονται στην πολιτεία του Νιου Τζέρσει.

Για να γίνει αντιληπτός τον όγκο του νερού που έπεσε, η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης, το οποίο ήταν 80 χιλιοστά μέσα σε μια ώρα, στο πάρκο του Σέντραλ Παρκ.

Και φυσικά θα λέγαμε ότι η Νέα Υόρκη ήταν η μεγαλούπολη που είδε τις υποδομές της να χτυπιούνται περισσότερο από αυτή την φυσική καταστροφή. Οι εικόνες με τους πλημμυρισμένους δρόμους που έμοιαζαν με χειμάρρους αλλά και με τους πλημμυρισμένους σταθμούς του μετρό παρέπεμπαν πραγματικά σε κινηματογραφική ταινία.

Αλλά πέρα από τις δημόσιες υποδομές,  η πραγματική τραγωδία έχει να κάνει με τις κατοικίες των ανθρώπων. Η Νέα Υόρκη όπως γνωρίζεται είναι μια πόλη όπου έχει ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια. Έτσι αρκετός κόσμος μένει σε υπόγειες κατοικίες για να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτές, λοιπόν, οι κατοικίες που υπέστησαν και τις μεγαλύτερες ζημίες.

Και μάλιστα ένα ιδιαίτερα θλιβερό περιστατικό εξελίχθηκε στο Μέριλαντ, την πολιτεία που βρίσκεται ακριβώς πάνω από εδώ που βρισκόμαστε την Ουάσιγκτον.

Μια τέτοια, λοιπόν, υπόγεια κατοικία πλημμύρησε πλήρως στο Μέριλαντ. Μέσα δυστυχώς βρισκόταν ένας 19 χρόνος μαζί με την μητέρα του. Ο νεαρός πάλεψε με τα νερά και κατάφερε να σώσει τη μητέρα του, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 04/09/2021