Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα

03.09.2021 | 06:36 Eνσωμάτωση

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με καλές καιρικές συνθήκες να επικρατούν στις περισσότερες περιοχές.

Ο ήλιος θα κυριαρχήσει στα δυτικά και νότια. Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα, κάνοντας το σκηνικό κατά διαστήματα πιο συννεφιασμένο. Μικρή η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και τα νησιά των Σποράδων.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 29 βαθμούς και 30-32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου και 30-31 στα νότια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά , δηλαδή από την Σάμο-Ικαρία και νοτιότερα μέχρι τη Ρόδο και την Κάρπαθο, θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί ,με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι, οι οποίες γρήγορα θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-30, με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, κατά περιόδους πιο πυκνές στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-28 και οι άνεμοι 3-5 μποφόρ, βόρειοι και θα στραφούν σε νοτιάδες.

Το Σάββατο, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Στα δυτικά , κεντρικά και βόρεια όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και το βράδυ αργά από τα δυτικά θα ξεκινήσουν οι καταιγίδες και η μεταβολή του καιρού.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 29 στα βόρεια, 31 στα δυτικά τοπικά 32 στα κεντρικά και 29-30 βαθμούς στο Αιγαίο. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 4-6, στα νότια θα παραμείνουν λίγο ενισχυμένοι μέχρι 7 μποφόρ.