Κόσμος

Διεθνείς ειδήσεις – Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών φάρμακο για τον κορωνοϊό – Καραβάνια προσφύγων διασχίζουν την έρημο στο Αφγανιστάν

02.09.2021 | 07:00 Eνσωμάτωση

Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών περνάει φάρμακο για τον κορωνοϊό, ενώ η ανθρωπιστική κρίση δεν έχει τέλος στο Αφγανιστάν, όπου καραβάνια προσφύγων διασχίζουν την έρημο για να ξεφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών φάρμακο για τον κορωνοϊό

Τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών από τις τρεις που απαιτούνται, πέρασε φάρμακο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η Pfizer, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Στην ανάρτησή του ο Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντι-ιικό της φάρμακο, το οποίο προορίζεται για την αντιμετώπιση του της Covid-10 σε ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.

Στη δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένα διαγνωστεί με κορωνοϊό και δεν διατρέχουν κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.

Απίστευτες εικόνες από καραβάνια προσφύγων να διασχίζουν έρημο στο Αφγανιστάν

Αφγανοί κάθε ηλικίας, έγκυες και βρέφη εγκαταλείπουν τη χώρα τους και κατευθύνονται προς τα δυτικά επιχειρώντας με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Ατελείωτα καραβάνια ανθρώπων διασχίζουν την έρημο που βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Ιράν.

Για τους Βρετανούς πολιτικούς που ανησυχούν για την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη, οι εικόνες αυτές θα επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους τους. Για αυτούς τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, ο αρχικός τους προορισμός θα είναι πιθανότατα η Τουρκία, η οποία απέχει περισσότερα από 1.000 μίλια μέσω του Ιράν, και από εκεί πολλοί ελπίζουν να έρθουν στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 02/09/2021