Αθλητικά

Παραολυμπιακοί Αγώνες – Ασημένιο μετάλλιο για τον Πολυχρονίδη, στον τελικό ο Γκαβέλας

01.09.2021 | 20:44 Eνσωμάτωση

Οι επιτυχίες συνεχίζονται και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης με το ασημένια στο μπότσια, έκανε 7 τα μετάλλια για την Ελλάδα, ενώ ο Γκαβέλας προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων στο στίβο, με παγκόσμιο ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κρεμάει το ασημένιο μετάλλιο στο λαιμό αδυνατώντας να κρύψει τη χαρά του. Για 5η φορά στην καριέρα του είναι ανάμεσα στους κορυφαίους στο άθλημα του μπότσια. Τώρα, με τη δεύτερη θέση των παραολυμπιακών αγώνων. Δίπλα του όπως πάντα, το στήριγμα του, η γυναίκα του Κατερίνα Πατρώνη.

Ο 40χρονος παραολυμπιονίκης αντιμετώπισε στον τελικό τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα, από τον οποίο ηττήθηκε στο τάι μπρέικ με τον κανονικό αγώνα να τελειώνει ισόπαλος 3-3. Αυτό ήταν το έβδομο μετάλλιο για της Ελλάδα στο Τόκυο.

Πλώρη για μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες βάζει και ο Θανάσης Γκαβέλας στα 100 μέτρα στο στίβο. Το πρωί έσπασε τα χρονόμετρα με παγκόσμιο ρεκόρ 10.88 στα προκριματικά.

Ο 22χρονος δρομέας με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, προκρίθηκε εύκολα στον τελικό, που θα διεξαχθεί αύριο, κερδίζοντας με διαφορά και τη δεύτερη ημιτελική σειρά το μεσημέρι, με χρόνο 10.99.

Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ και για την Κύπρια πρωταθλήτρια κολύμβησης, Καρολίνα Πελενδρίτου, που νίκησε στα 100 μέτρα πρόσθιο με 1.19.78, αφήνοντας πίσω της την Κινέζα Μα Ζία και την Ουκρανή Μπερέζνα.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 01/09/2021