Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα εμβόλια και την υποχρεωτικότητα

29.08.2021 | 09:09 Eνσωμάτωση

Η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,ευρωβουλευτής ΝΔ και ο Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τον εμβολιασμό και τον παράγοντα υποχρεωτικότητα.

«Γίνεται μια προσπάθεια σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και την επιτροπή βιοηθικής να βρεθεί μια ισσοροπία στους κανόνες, που να είναι δίκαιη και να προστατεύει ολόκληρη την κοινότητα», ανέφερε η κυρία Ασημακοπούλου αρχικά.

«Θα ήθελα να μπορούμε να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο είναι ο σωστός δρόμος και θα ήθελα ο πολιτικός κόσμος να ομονοεί. Η πολιτεία πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Η υποχρεωτικότητα με την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής είναι η σωστή απόφαση», πρόσθεσε.

Και διερωτήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει εκστρατεία πειθούς όταν δεν μπορεί να πείσει τον κ. Πολάκη να σταματήσει να tweetάρει.

«Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν το πρόβλημα ήταν τι λέει ο κάθε βουλευτής», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και στάθηκε στο πόσο ενισχύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενόψει του φθινοπώρου.

«Η υποχρεωτικότητα είναι ορθή για τους υγειονομικούς αλλά είναι λάθος να τους βγάλουμε εκτός του ΕΣΥ.», σημείωσε και διερωτήθηκε αν η προσπάθεια πρέπει να εξαντλείται στον εμβολιασμό.

«Η προσπάθεια του εμβολιασμού να υποστηριχθεί με συγκεκριμένα μέτρα. Καταγραφή όσων διστάζουν, να τους πείσουμε, να πάμε εκεί επί τόπου. Αλλά να μην τιμωρεί η κυβέρνηση.», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 29/08/2021