Πολιτική

Οι εκλογές που (δεν) θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκοπική κάμψη της κυβέρνησης και οι… μαούνες

28.08.2021 | 09:13 Eνσωμάτωση

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ) και Χρήστος Γιαννούλης.

Αναφερόμενος  στο μεγάλο γκάλοπ της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», ο κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο ότι «όταν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι όπως τις θέλουμε, τις μελετάμε. Δεν τις ακυρώνουμε. Λογική η κάμψη, αλλά δεν είναι εικόνα κατάρρευσης. Είναι εικόνα που θα πρέπει να μας προβληματίσει».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννούλης, προσπάθησε να εξηγήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες, δίχως ωστόσο να δώσει σαφείς απαντήσεις.

«Οι εκλογές είναι η πραγματική λύτρωση και συγγνώμη του Μητσοτάκη για τα δεινά που έχει επιφέρει στον τόπο» σημείωσε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Θα μπορούσαν να βελτιώσουν την πολιτική τους. Το τέταρτο κύμα της πανδημίας μη το υποτιμάτε. Δεν μπορεί μια υπεύθυνη αντιπολίτευση να ζητήσει εκλογές».

Ο έντονος διάλογος
Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε εκτός πανεπιστημίων 40.000 παιδιά «ενώ ο κ. Μητσοτάκης είναι στην Αμερική για να τοποθετήσει την κόρη του στη νέα φοιτητική της ζωή».

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ για 1-2 μέρες. Δεν πήγε σε σκάφος μετά τα καμμένα στο μάτι» απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Τώρα αυτό με το σκάφος είναι χυδαίο» αντέτεινε ο κ. Γιαννούλης.

«Ο πρωθυπουργός» συνέχισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, «όταν ήταν οι πυρκαγιές όλο τον 15αυγουστο ήταν στο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης δρούσε, δεν έπαιζε θέατρο. Μετά τις πυρκαγιές τον πρωθυπουργό δεν το είδε κανείς σε κότερα».

«Στα κότερα μεγαλώσατε, στα κότερα γίνατε πολιτικοί» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης. «Εγώ προσωπικά κάτι μαούνες έχω εδώ στην Β’ Πειραιά, στο Κερατσίνι που μεγάλωσα» είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/08/2021