Κόσμος

Αφγανιστάν – Κλειστές όλες οι πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ

28.08.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Η ημερομηνία ορόσημο για την ολοκλήρωση της επιχείρησης της εκκένωσης με τη μορφή που την γνωρίζουμε παραμένει η 31η Αυγούστου.

Η εκπρόσωπος, όμως, του Λευκού Οίκου έχει αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι ομάδες ευπαθών Αφγανών θα παραμείνουν πίσω και συνεπώς θα πρέπει να αναζητηθεί μια νέα φόρμουλα για να εξασφαλιστεί η έξοδος τους.

Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ. Ο Λόιντ Όστιν ευχαρίστησε τον Τούρκο υπουργό για τη υποστήριξη που παρέχει στην αποστολή στο Αφγανιστάν και συμφώνησαν να κρατήσουν ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας σχετικά με τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Γενικώς, βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι επαφές μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας, με την αμερικανική πλευρά να φαίνεται ικανοποιημένη, καθώς μέσω του Αφγανιστάν έχει βρεθεί μια θετική διέξοδος συνεργασίας που μπορεί να αποσυμπιέσει τη σχέση με την Τουρκία, μια σχέση που όπως όλοι γνωρίζουμε έχει δοκιμαστεί από πολλά θέματα τα τελευταία χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/08/2021