Ελλάδα

Βοηθούσε στις φωτιές ενώ καιγόταν το σπίτι του – «Προτίμησα να σώσω τον σκύλο μου παρά να έχω τύψεις για όλη μου τη ζωή»

25.08.2021 | 08:20 Eνσωμάτωση

Ο Γιάννης Παπαντώνης βοηθούσε στις φωτιές που ξέσπασαν στη Βαρυμπόμπη και τις Αφίδνες. Την ίδια στιγμή το σπίτι στο οποίο έμενε επί έξι χρόνια έγινε στάχτη. Το μόνο που κατάφερε να σώσει ήταν ο σκύλος του.

Ο κ. Παπαντώνης ανήκει σε εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης και βοηθούσε στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Αφιδνών.

Ενώ εκείνος βοηθούσε να σβήσουν οι φωτιές, το σπίτι του κάηκε. Το μόνο που κατάφερε να σώσει ήταν ο σκύλος του.

«Το μόνο που έσωσα ήταν ο σκύλος μου. Ήταν πέντε λεπτά πριν πάρει φωτιά το σπίτι, δεν πρόλαβα να σώσω κάτι άλλο. Προτίμησα να σώσω τον σκύλο παρά να έχω τύψεις για όλη μου τη ζωή», δήλωσε.

«Εάν και υπήρχε συνάντηση της Πολιτικής Προστασίας, είχαν επισημανθεί και γραπτώς τα προβλήματα», είπε ο κ. Παπαντώνης.

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχουν μαρτυρίες για πλιάτσικο στα καμένα.

«Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που υπήρχαν προβλήματα, καθώς έχασαν κάποια πράγματα που είχαν στο χώρο τους. Τώρα τι έχει συμβεί… Υπάρχουν περιπολίες της αστυνομίας βέβαια, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες πως λείπουν πράγματα».

«Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα. Θα προκύψουν προβλήματα στην περιοχή αργότερα. Πολλά καταστήματα υπολειτουργούσαν, τώρα αυτά θα έχουν πρόβλημα τον χειμώνα. Υπήρχαν ελιές και αμπέλια που είχαν καεί. Την ελιά δεν την φυτεύεις τώρα και βγαίνει σε 10 μέρες», ακτέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 25/08/2021