Καιρός

Ήλιος και βροχές την Πέμπτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

25.08.2021 | 13:51 Eνσωμάτωση

Την Πέμπτη η χώρα θα χωριστεί στα δύο καθώς στα βορειοδυτικά το σκηνικό θα είναι βροχερό με λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες. Για την υπόλοιπη χώρα θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, με το νοτιοδυτικό ρεύμα να ανεβάζει τη θερμοκρασία.

Μια διαταραχή λοιπόν από τα βορειοδυτικά, θα προκαλέσει από νωρίς το πρωί βροχές στη δυτική Ελλάδα. Πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, και στη δυτική Στερεά . Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά τα φαινόμενα θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα, και έτσι οι πιο δυνατές βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Ο καιρός το απόγευμα προς βράδυ θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αίθριος με ήλιο και τοπική συννεφιά.

Η θερμοκρασία στις περιοχές όπου και αναμένονται ο βροχές, θα σημειώσει πτώση. 32-34 στα βόρεια το μεσημέρι και 29-32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά. Θα ανέβει λίγο στην υπόλοιπη χώρα, με 36-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 32-34 στο Αιγαίο αργά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 3-4 στα νότια 5 μποφόρ. Και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ ,στα νότια μέχρι 5 και πιθανόν στα νότια της Πελοποννήσου το μεσημέρι και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-36 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, λίγο πιο ενισχυμένοι μέχρι 6 μποφόρ αναμένονται στο Κορινθιακό κόλπο.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα κυρίως στα γύρω ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-34 βαθμούς Κελσίου, με μεταβλητούς ανέμους στο Θερμαϊκό που δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ.

Να περάσουμε και στις επόμενες μέρες, την Παρασκευή μέχρι το απόγευμα, και πάλι στα δυτικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές, περισσότερες φαίνονται στη δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Το δυτικό νοτιοδυτικό ρεύμα στα πελάγη θα διατηρηθεί στα 2-4 μποφόρ και στα νότια μέχρι 5 ίσως τοπικά 6 μποφόρ, γενικά όμως σε ήπιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, προσεγγίζοντας τους 32-34 βαθμούς κατά μέσο όρο, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 36-37 βαθμούς.

Κλείνοντας, το Σάββατο περιμένουμε τοπική συννεφιά μέσα στη μέρα, με αρκετό ήλιο. Στο βόρειο Ιόνιο, αλλά και σε περιοχές ορεινές στα δυτικά και βόρεια, θα βρέξει λίγο τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί στα πελάγη 2-4 και στα νότια 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 33-36 βαθμούς Κελσίου.