Ελλάδα

Βίλια – Στάχτη έγιναν οι κόποι μιας ζωής – Εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι

24.08.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Σε ύφεση βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές στην Κάζα στα Βίλια αλλά και στην Κάρυστο στην Εύβοια και οι πυροσβέστες βρίσκονται στα σημεία και συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι οποίες όμως έχουν οριοθετηθεί. Οι κάτοικοι στα Βίλια κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο και εμπρησμό. Την ίδια στιγμή σε γενική επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών που έδρασαν σε Βιλια και Μαρμαρι και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν τις περιουσίες των πολίτων κάνουν λόγο οι κάτοικοι των περιοχών.

Λίγες ώρες μετα την νέα μεγάλη πυρκαγιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και κατέστρεψε σπίτια πολίτων οι εικόνες από τα Βιλια είναι αποκαρδιωτικές με τους κάτοικους να ζουν έναν εφιάλτη που δεν τελειώνει.

Έλληνες, Πολωνοί και Ρουμάνοι πυροσβέστες στα Βιλια προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς τα σπίτια δυστυχώς όμως σε κάποιες περιπτώσεις δεν τα κατάφεραν.

Στο Μαρμαρι οι φλόγες απείλησαν τα σπίτια της περιοχής. Οι κάτοικοι εκκένωσαν τα χωρια τους βλέποντας τις φλόγες να φτανουν στη θάλασσα. Και σε αυτή τη περίπτωση κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4, προβλέπεται ξανά για την Εύβοια, την Βοιωτία, την Αττική, Την Κορινθία και την Αργολίδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/08/2021