Ελλάδα

Το MEGA στον Έβρο – Σε επιφυλακή οι αρχές για τυχόν νέες προσφυγικές ροές

24.08.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Σε εγρήγορση βρίσκονται στρατός και αστυνομία στον ΈΒρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Ο Λεωνίδας Καπερναράκος με την κάμερα του MEGA βρέθηκε στα σημεία όπου οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη είναι πυρετώδεις.

Αρκετά είναι τα αφύλαχτα σημεία στον Έβρο, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό και τους κατοίκους σε ανησυχία. Οι καλές καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές και διευκολύνουν τους διακινητές.

Ένας πανύψηλος φράχτης μήκους 27 χιλιομέτρων υψώνεται πλέον σε πολλά σημεία κατά μήκος του Έβρου. Είναι κατασκευασμένος από χάλυβα και έχει ύψος 5 μέτρων. Η Αθήνα συζητά με τη ΕΕ για την επέκταση του μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου γιατί έχουν εντοπιστεί σημεία που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν από διακινητές.

Οχυρώνονται τα σύνορα
Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις σε αγαστή συνεργασία έχουν στήσει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο φύλαξης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάμερες και αισθητήρες.

Στην μάχη έχουν ριχτεί και δύο αερόστατα τύπου ζέπελιν, ένα στην Αλεξανδρούπολη και άλλο ένα στη Λήμνο εξοπλισμένα με κάμερες που μπορούν να δουν μέχρι και 20 χιλιόμετρα μέσα στην τουρκική ενδοχώρα.

«Θα φυλάξουμε τα σύνορά μας»

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ά Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε όλη την επιχείρηση συμμετέχει και η Frontex.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/08/2021