Πολιτισμός

Ελισάβετ Μουτάφη – Το αύριο μας ανήκει – Να εμβολιαστούμε

24.08.2021 | 18:40 Eνσωμάτωση

Ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα νέα μέτρα που αφορούν την πανδημία στη χώρα και περιλαμβάνουν τους χώρους στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Σε κλειστούς χώρους, σε θέατρα και σινεμά, θα έχουν πρόσβαση τόσο οι εμβολιασμένοι, αλλά και όσοι ανεμβολίαστοι το επιθυμούν, έχοντας όμως κάνει rapid test εντός 48 ωρών.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η ηθοποιός, πρωταγωνίστρια της νεάς σειράς του Mega, «Το αύριο μας ανήκει», Ελισάβετ Μουτάφη, έχοντας και η ίδια νοσήσει από τον ιό, τονίζει τη σημασία του εμβολίου.

«Ήμουν από τους τυχερούς που πέρασα πολύ ελαφριά. Έχω όμως χάσει πολλούς κοντινούς μου ανθρώπους από Covid».

Όπως σημειώνει, στο θέατρο υπάρχουν δύο επιλογές προκειμένου να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει μια παράσταση, είτε με εμβολιασμό είτε με rapid test.

«Μακάρι να είχαμε τον χρόνο να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν. Να μην χρειαζόντουσαν μέτρα του τύπου θα μπαίνουν αυτοί και όχι οι άλλοι. Σε κανέναν μας δεν αρέσει αυτό».

«Βλέποντας από τους ειδικούς ότι έρχεται ένα τεράστιο κύμα έξαρσης, νομίζω ότι δε θα αντέξουμε πάλι. Μακάρι να είχαμε τον χρόνο να τους πείσουμε όλους να εμβολιαστούν, αυτό θα ήταν το καλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν τον έχουμε και το αύριο μας ανήκει», σημειώνει η ίδια, αναφερόμενη έτσι και στη νέα σειρά του MEGA όπου πρωταγωνιστεί, «Το αύριο μας ανήκει».

Η λειτουργία των θεάτρων τον χειμώνα, έστω κάτω και από προϋποθέσεις, είναι σημαντική πτυχή στη ζωή των καλλιτεχνών αφού «ζούμε από αυτό, δεν είναι μόνο αυτό που αισθανόμαστε ως καλλιτέχνες».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της με κάποιον συνάδελφό της ανεμβολίαστο, η ίδια σημειώνει:

«Το συζητώ μαζί του, είναι ένα θέμα. Θα πρέπει η παραγωγή να τον υποχρεώνει να κάνει τεστ, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/08/2021