Αθλητικά

Γκάλης – «Αποδέχομαι την πρόταση του Φασούλα για επίτιμος πρόεδρος ΕΟΚ»

24.08.2021 | 20:56 Eνσωμάτωση

Ο Νίκος Γκάλης δηλώνει έτοιμος να επανέλθει στις επάλξεις του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παναγιώτης Φασούλας του πρότεινε να αναλάβει τη θέση του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίς, εφόσον κερδίσει στις επικείμενες εκλογές. Πρόταση που αποδέχθηκε ο θρύλος των ελληνικών γηπέδων.

Μαζί εκτόξευσαν το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή γράφοντας με τα άλλα παιδιά της Εθνικής το έπος του 1987. Μαζί θέλουν τώρα να το αναγεννήσουν.

Ο Παναγιώτης Φασούλας πρότεινε στον Νίκο Γκάλη να αναλάβει το αξίωμα του επίτιμου προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ στην περίπτωση που αυτός εκλεγεί πρόεδρος. Και ο Νικ δέχθηκε.

«Η αναγέννηση του αθλήματος αποτελεί κοινό μας όραμα με τον Παναγιώτη και τους άλλους άξιους συναθλητές και διαχρονικό αίτημα του αγνού φίλαθλου κόσμου. Γι’αυτό, η πρότασή του να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια από τη θέση του επίτιμου προέδρου, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με τιμά και την αποδέχομαι με στόχο το καλό του μπάσκετ».

Το αξίωμα του επίτιμου προέδρου έχει συνήθως συμβολική σημασία. Όμως στο μυαλό του Φασούλα ο ρόλος του Γκάλη στην επόμενη μέρα της ΕΟΚ είναι ουσιαστικός.

Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα ο Παναγιώτης Φασούλας για να πείσει τον παλιό του συμπαίκτη. Άλλωστε ο Νίκος Γκάλης ποτέ δεν αρνήθηκε να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Έπρεπε μόνο να του το ζητήσουν.

Οι εκλογές της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ θα διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 24/08/2021