Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα, υποχωρούν οι άνεμοι

24.08.2021 | 06:09 Eνσωμάτωση

Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από την αρχή της ημέρας.

Αραιή συννεφιά προβλέπεται από το πρωί στη βόρεια Κρήτη η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι και στη συνέχεια θα διαλυθεί.

Λίγη πρόσκαιρη συννεφιά αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα προσεγγίσει τους 33-34 στη βόρεια Ελλάδα και 34-36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες θα κυμανθούν από 28 βαθμούς σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, μέχρι 32-33 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4, το απόγευμα 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση 4-6 και μόνο τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33, με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Μεσογειακό κλίμα και δασικές πυρκαγιές

Άμεσα επιδρά η κλιματική αλαλγή στις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, οι μετεωρολογικές συνθήκες που επηρεάζουν τις πυρκαγιές, είναι:

Άνεμοι

Σταθερότητα της ατμόσφαιρας

Ξηρότητα του αέρα και θερμοκρασία

Παράλληλα, οι καύσωνες αναμένεται να είναι πιο συχνοί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Γενικά, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα είναι πιο συχνά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 24/08/2021