Ελλάδα

Κάρυστος – Καλύτερη η εικόνα – Ανησυχία για αναζοπυρώσεις λόγω των ανέμων

23.08.2021 | 16:46 Eνσωμάτωση

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην πυροσβεστική για φωτιά στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι.

Η φωτιά στην Κάρυστο, που είχε οριοθετηθεί, παρουσίασε τα ξημερώματα της Δευτέρας μεγάλη αναζωπύρωση. Οι φλόγες πλησίασε πολύ κοντά στα σπίτια στο Μαρμάρι.

Λίγο μετά τις 07:30 το πρωί με μήνυμα του 112, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι.  Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην φτάσουν οι φλόγες στην περιοχή, δεν κάηκαν σπίτια.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Νέα αναζοπύρωση υπήρξε το μεσημέρι με την πυροσβεστική να δίνει νέα μάχη. Αυτή την στιγμή (λίγα λεπτά μετά τις 16:30) η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, με τις αρχές να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για πιθανές αναζοπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων.

Σε εμπρησμό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να εννοηθεί ότι οφείλεται η φωτιά στην Κάρυστο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι σκέψεις, οι υποψίες, τα συμπεράσματα όλων καταλήγουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για το πως μπορεί να ξεσπάσει μια πυρκαγιά στις 2 τα ξημερώματα».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/08/2021