Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

23.08.2021 | 14:10 Eνσωμάτωση

Την Τρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από την αρχή της ημέρας.

Αραιή συννεφιά προβλέπεται από το πρωί στη βόρεια Κρήτη η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και το μεσημέρι και στη συνέχεια θα διαλυθεί. Λίγη πρόσκαιρη συννεφιά αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ενώ η πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι και το απόγευμα είναι μικρή και αφορά κυρίως ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα προσεγγίσει λοιπόν τους 33-34 στη βόρεια Ελλάδα και 34-36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 28 βαθμούς σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, μέχρι 32-33 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4, το απόγευμα 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση 4-6 και μόνο τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33, με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Να περάσουμε και στις επόμενες μέρες, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις θερμές ώρες της ημέρας , δηλαδή το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένονται τοπικές μπόρες. Κυρίως όμως φαίνεται να επηρεάζονται με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες ορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. Οι βοριάδες θα υποχωρήσουν λίγο ακόμα 4-5 τοπικά 6 μποφόρ, κάτι που θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να ανέβει λίγο, με 34 το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα,35-37 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και 32 βαθμούς οι μέγιστες στο Αιγαίο.

Τέλος, την Πέμπτη ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, από το μεσημέρι θα αλλάξει λίγο ο καιρός. Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια , με βελτίωση μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία στις συγκεκριμένες περιοχές θα παρουσιάσει μικρή πτώση το μεσημέρι με 32-33 βαθμούς και 35-37 στις υπόλοιπε περιοχές. Και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4, στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 23/08/2021