Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα – Υποχωρούν οι άνεμοι

23.08.2021 | 06:33 Eνσωμάτωση

Σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, καθώς η ατμοσφαιρική αστάθεια των τελευταίων ημερών θα περιοριστεί. Θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια από το πρωί.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τοπικές νεφώσεις στην βόρεια Κρήτη από τις πρώτες πρωινές ώρες και για το υπόλοιπο της ημέρας. Λίγη πρόσκαιρη συννεφιά προβλέπεται το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Αραιή κατά βάση συννεφιά και κοντά σε ορεινούς όγκους. Η γενική εικόνα της ημέρας από πλευράς φαινομένων, θα είναι καλοκαιρινή.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα πλησιάσει τους 33 στη βόρεια Ελλάδα και 34-36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 29 σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, μέχρι 33-35 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και το απόγευμα 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία από 23-33 βαθμούς Κελσίου, και οι βοριάδες σε ισχυρές εντάσεις μέχρι 6 και 7 μποφόρ, το βράδυ βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός και τοπική συννεφιά το μεσημέρι στις γύρω ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς και οι άνεμοι σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Την Τρίτη,ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 33 στα βόρεια, 35 στα δυτικά, 35-36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 32-33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν στα πελάγη και θα πνέουν με ένταση 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/08/2021