Ελλάδα

Κορωνοϊός – Επανέρχεται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Εκτός διασκέδασης οι ανεμβολίαστοι

22.08.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Η επαναφορά της μάσκας τους εξωτερικούς χώρους θεωρείται σχεδόν δεδομένη, αφού αναμένεται να πάρει το "πράσινο φως" από την επιτροπή των ειδικών. Την Τρίτη και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι ένα από τα μέτρα που όπως όλα δείχνουν θα περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η οικονομία και η κοινωνία το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μεθαύριο με πρώτιστο στόχο την προστασία όλων των πολιτών ενώ είναι σαφές το μήνυμα στους ανεμβολίαστους να το ξανασκεφτούν δεδομένου ότι ο ιός πρωτίστως εκείνους απειλεί.

Έτσι πλέον οι κλειστοί χώροι θα είναι ανοικτοί μόνο για εμβολιασμένους, όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ με δικά τους έξοδα.

Τα μέτρα που ίσχυσαν το καλοκαίρι στα μέσα μεταφοράς θα εφαρμοστούν και στο εξής ενώ για τις αγορές στο λιανεμπόριο θα υπάρχει όριο ατόμων και φυσικά χρήση μάσκας.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.
Αντίστοιχα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν σελφ τεστ με εξαίρεση εκείνους άνω των 12 ετών που έχουν εμβολιαστεί.

Ένα είναι βέβαιο: Ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021