Ελλάδα

Ίμβρος – Εορτασμοί για τα 60 χρόνια ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

22.08.2021 | 08:11 Eνσωμάτωση

Με παραδοσιακά τραγούδια υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ίμβρο, στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια της ιεροσύνης του.

Πολλές προσωπικότητες μετέβησαν στην Ίμβρο με αφορμή την επέτειο του μακροβιότερου στην ιστορία Οικουμενικού Πατριάρχη. Μεταξύ τους ο πάππας και πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος Β’ και ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

«Είναι ευλογία για εμάς τους ιμβρίους να είναι ο Πατριάρχης μας εδώ. Όποτε βρίσκει ευκαιρία έρχεται» δήλωσε στο MEGA ο δάσκαλος της Ίμβρου, Αριστείδης Κούτρας.

«Ο Πατριάρχης έβαλε την σφραγίδα του στα εκκλησιαστικά πράγματα με έναν τρόπο μοναδικό. Είναι μια παγκόσμια μορφή» τόνισε με τη σειρά του ο καθηγητής Θεολογίας, Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής. Για τον Πατριάρχη μίλησε και μια συμμαθήτρια του. «Φαινόταν ότι ήταν διάνοια» ανέφερε η κ. Αθηνά Μαύρου.

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο ίμβριος Πατριάρχης εγκαινίασε και δύο κατεστραμμένα ξωκλήσια. Την εβδομάδα των εορτασμών στην Ίμβρο επιστράφηκαν 12 εικόνες από τις τουρκικές αρχές που έκλεψαν το 2007 ιερόσυλοι από ορθόδοξους ναούς στην Ίμβρο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι διανύει σήμερα το 81ο έτος της ηλικίας του.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 22/08/2021