Κόσμος

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν ειρωνεύονται τους Αμερικανούς

22.08.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Με φωτογραφίες και βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο οι Ταλιμπάν ειρωνεύονται τους Αμερικανούς που αποχωρούν από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια πολέμου.

Οι προπαγανδιστές των Ταλιμπάν έφτασαν στο σημείο να συγκρίνουν τη νίκη τους με τη νίκη των Αμερικανών επί των Ιαπώνων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα, στη φωτογραφία από μια βουνοκορφή του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν φορώντας αμερικανικές στρατιωτικές στολές και φέροντας αμερικανικό οπλισμό, υψώνουν το λάβαρο του Ισλαμικού Εμιράτου, αναπαριστώντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι Αμερικανοί πεζοναύτες υψώνουν τη σημαία τους στην Ιβο Τζίμα, το νησί που κατέλαβαν μετά από αιματηρή μάχη με τους Ιάπωνες.

Επίλεκτο τάγμα ανέπτυξαν στην Καμπούλ οι Ταλιμπάν

Το επίλεκτο τάγμα Μπάντρι 313 των Ταλιμπάν έχει αναπτυχθεί στην Καμπούλ. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των πρώην κυβερνητικών δυνάμεων, οι άνδρες του είναι εξοπλισμένοι με τελευταίου τύπου αμερικανικό οπλισμό, από τα λάφυρα παλαιότερων συγκρούσεων και από τα όπλα που παρέδωσαν οι στρατιώτες του προηγούμενου καθεστώτος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/08/2021