Πολιτική

Λήψη μέτρων για τους ανεμβολίαστους – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

21.08.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Επιστροφή στη μάσκα αλλά και περαιτέρω ανακοινώσεις αναμένονται από την προσεχή εβδομάδα μετά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η οικονομία και η κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δυστυχώς με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει καθώς εξακολουθεί να απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα κολλήσουν.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι είναι πιθανή η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας παντού.

Επιπλέον σε κλειστους χώρους διασκέδασης και εστίασης θα μπορούν να μπαίνουν είτε εμβολιασμένοι, είτε όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Αντίστοιχα με τα μέτρα που ίσχυσαν το καλοκαίρι, θα πάμε και το φθινόπωρο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς ενώ για το λιανεμπόριο θα υπάρχει όριο ατόμων ανά κατάστημα και φυσικά χρήση μάσκας.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει επίσης αναλυτικά τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει ξανά η οικονομία.

Ο Γιάννης Οικονόμου σήμερα έστειλε και ένα μήνυμα στους ανεμβολίαστους. Τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι επιστημονική επιταγή και όχι ταξική ή ιδεολογική αντιπαράθεση.

Δεν εκδικείται η Πολιτεία κανένα, δεν μετράμε ψήφους αλλά ανθρώπινες ζωές τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/08/2021