Υγεία

Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός – Γεμίζουν με νέους και ανεμβολίαστους τα νοσοκομεία

21.08.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς ο κορωνοϊός στην χώρα μας και ήδη πολλές περιοχές δίνουν καθημερινά τριψήφιο νούμερο μολύνσεων.

Χθες καταγράφηκαν 3625 νέες μολύνσεις. Ακόμα 30 άνθρωποι υπέκυψαν από τις επιπλοκές της νόσου, 296 είναι διασωληνωμένοι , ενώ έγιναν 267 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας .

Νέοι και ανεμβολίαστοι: Αυτό είναι το προφίλ των πολιτών που γεμίζουν μέσα στην καρδιά του Αυγούστου τις απλές κλίνες και τις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων προκαλώντας μέρα με τη μέρα ασφυξία στο υγειονομικό σύστημα της χώρας .

Την ίδια στιγμή, μάσκα παντού και τεστ ζητούν οι ειδικοί, καθώς ανησυχούν για το αποτύπωμα του Δεκαπενταυγουστου και τη μεταφορά του ιού από τα νησιά στα αστικά κέντρα.

Ανάρτηση «μαχαιριά» για ευαισθητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού

Την απεικόνιση πνευμόνων παιδιών ηλικίας 8, 14, 15 και 18 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νόσησαν με κορωνοϊό ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στα πνευμόνια τους ,οι άσπρες κηλίδες είναι οι βλάβες που τους προκάλεσε ο κορωνοϊός . Τις σοκαριστικές εικόνες  δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής γράφοντας: «Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ «εντυπωσιακές» βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου. Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια επιθδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο MEGA έκανε έκκληση στους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους  αναφέροντας πως όσοι δεν το κάνουν τα θέτουν τους σε τεράστιο κίνδυνο.

Πώς θα λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια

Το χειμερινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου δια ζώσης και οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία στα μεγάλα ιδρύματα  της χωράς να κάνουν εμβόλιο χωρίς ραντεβού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/08/2021