Ελλάδα

Αποκλειστικό MEGA – Συγκλονίζουν οι περιγραφές αφγανών γυναικών για τις κτηνωδίες των Ταλιμπάν

21.08.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις μιας νεαρής Αφγανής στο MEGA για την τύχη που επιφυλάσσουν οι Ταλιμπάν στις γυναίκες.

Η έφηβη Μαριάμ ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Πριν από 2 χρόνια, η μητέρα της έγκυος στο τέταρτο παιδί, ο πατέρας και τα αδέλφια της ξεκίνησαν από την πόλη Χεράτ του Αφγανιστάν. Περπατούσαν 5 μερόνυχτα για να διασχίσουν τη χώρα και χρειάστηκαν μήνες για να φτάσουν ως την Ελλάδα. Η ζωή στο Αφγανιστάν, όπως την περιγράφει, είναι πολύ χειρότερη από τις εικόνες που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα.

«Κορίτσια δεν μπορούν να πάνε σχολείο, οι γυναίκες δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά, η δασκάλα δεν μπορεί να δουλέψει, ο γιατρός δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο. Η γιαγιά μου είναι άρρωστη, δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο να γίνει καλύτερα» δήλώσε στο MEGA η νεαρή Μαριάμ.

Μάλιστα όπως τόνισε, δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της στο Αφγανιστάν. «Δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν φορτιστή για τα κινητά. … δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι. Έχω ξαδέλφια στο Αφγανιστάν, μου λένε δε μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, πολύ φοβάμαι».

Το να είσαι γυναίκα στο Αφγανιστάν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν, ισοδυναμεί με φόβο, απειλές, απαγορεύσεις. Μικρά κορίτσια αρπάζονται δια της βίας από τους γονείς τους για να γίνουν νύφες.

«Νύχτα μπαίνουν στα σπίτια, παίρνουν γυναίκες που δεν έχουν άντρες… αλλά και κορίτσια 10 και 9 χρονών» ανέφερε.

Μάλιστα όπως είπε δεν επιθυμεί να ξανά γυρίσει στην χώρα της γιατι… φοβάται.

Μπορεί να γλίτωσαν από μια ζοφερή πραγματικότητα, όμως η αγωνία για τους συγγενείς που άφησαν πίσω όπως και ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση είναι δυο πολύ σκληρές συνθήκες για να τις διαχειριστεί. «Και για εμάς είναι πάρα πολύ δύσκολα… Κάποιες φορές η μαμά μου παίρνει 50 ευρώ από μια φίλη της για να…» είπε κλαίγοντας το νεαρό κορίτσι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/08/2021