Καιρός

Τοπικές βροχές σήμερα – Σε ποιές περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

20.08.2021 | 06:17 Eνσωμάτωση

Σήμερα το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες στα πιο παραθαλάσσια τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Στα ηπειρωτικά ορεινά όμως, από τη Μακεδονία μέχρι και τη Πελοπόννησο, το μεσημέρι περιμένουμε τοπικές μπόρες , με βελτίωση το απόγευμα. Λιακάδα προβλέπεται στη νησιωτική χώρα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα,34-36 στα δυτικά, κεντρικά και νότια και 32-36 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στη νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, στο Αιγαίο βοριάδες και μάλιστα ενισχύονται λίγο ακόμα 4-6 και τοπικά στις Κυκλάδες και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-35 και οι άνεμοι βορειοανατολικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι αναμένονται βροχές, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-31 και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , το Σάββατο το μεσημέρι και το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες θα γενικευτούν. Θα επηρεάσουν πέρα από τις ορεινές περιοχές όλης της χώρας, από τη Μακεδονία δηλαδή μέχρι και την Πελοπόννησο, και τμήματα της δυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι βοριάδες στα πελάγη ενισχυμένοι με ένταση 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί από 32 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 34-35 στις υπόλοιπες περιοχές.

Αυξημένος κίνδυνος για Αττική και Εύβοια – Πού αναμένονται ισχυροί άνεμοι

Πολύ υψηλός εμφανίζεται ο κίνδυνος για πυρκαγιές την Παρασκευή στην Αττική και στη Νότια Εύβοια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ που αναμένονται  για την Αττική δημιουργούν αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 20/08/2021