Ελλάδα

Σώος και ασφαλής επέστρεψε στην Ελλάδα ο πρώτος μεταφραστής από το Αφγανιστάν

20.08.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα βρίσκεται ασφαλής ο πρώτος Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίστηκε από την Καμπούλ. Το μεσημέρι με πτήση από το Ισλαμαμπάντ προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ευχαρίστησέ το υπουργείο Εξωτερικών για τις ενέργειες του.

Ο Αγκαγιάν Φαρχάντ κατάφερε να φύγει από το Αφγανιστάν πριν τρεις ημέρες και τελικά σήμερα έφτασε στην Ελλάδα φανερά ανακουφισμένος.

«Ευχαριστώ πολύ αυτά ήθελα να πω» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η πρώτη του σκέψη είναι να ξεκουραστεί.

Ο Αγκαγιάν Φαρχάντ κατάφερε την Τρίτη 17 Αυγούστου να περάσει τα πάνοπλα μπλόκα των Ταλιμπάν και να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Εκεί όπου σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκε σε αμερικανικό αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στο Πακιστάν.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Κυβέρνηση και την πρεσβεία μας που είναι στο Ισλαμαμπάντ και επίσης το υπουργείο Εξωτερικών που με βοήθησαν να ξαναγυρίσω πίσω υγιής» πρόσθεσε ο Αγκαγιάν Φαρχάντ.

Προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών από τη στιγμή που ο Φαρχαντ έφτασε στην πρωτεύουσα του Πακιστάν το Ισλαμαμπάντ παρέμεινε στο πλευρό του και τον συνόδευσε με ασφάλεια μέχρι την πόρτα του αεροπλάνου που θα τον μετέφερε στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ώστε να φτάσει ασφαλής στην Ελλάδα ο Αγκανιάν Φαρχάντ υπήρξαν επαφές με υπουργεία Εξωτερικών συμμαχικών χωρών που βοήθησαν ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Αθήνα ο Έλληνας πολίτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/08/2021