Κόσμος

Αφγανιστάν – Γυναίκες αποχωρίζονται τα παιδιά τους για να τα σώσουν

20.08.2021 | 09:46 Eνσωμάτωση

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες Αφγανοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με την ελπίδα να επιβιβαστούν σε κάποια από τις πτήσεις που θα τους μεταφέρει εκτός συνόρων.

Γυναίκες, μητέρες, με απόγνωση προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους. Χέρι με χέρι τα μικρά περνούν από το τείχος που χωρίζει την πόλη από το αεροδρόμιο. Πολλές μαρτυρίες στρατιωτούν αναφέρουν ότι οι γυναίκες δέχτηκαν χτυπήματα από τους Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή, από τη Μεγάλη Βρετανία διατρανώνουν ότι συνόδευτα παιδιά δεν θα γίνουν δεκτά στη χώρα. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ένταση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Κάποιοι από τους συγκεκριμένους έχουν τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και πάλι δεν καταφέρνουν να διαφύγουν.

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Εθνικής του Αφγανιστάν μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο σύστη προσγείωσης του αεροσκάφους των ΗΠΑ.

Ο19χρονος Αφγανός μέσος και μέλος της εθνικής νέων ποδοσφαίρου της πατρίδας του, Ζάκι Ανουάρι, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από αεροσκάφος στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει την Καμπούλ, μετά από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 20/08/2021