Ελλάδα

Βίλια – Εφιαλτικά μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς

19.08.2021 | 07:06 Eνσωμάτωση

Ανησυχητικό είναι το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια. Το βράδυ οι βόρειοι άνεμοι έστρεψαν τις φλόγες προς τα νότια, με την κατάσταση να εξελίσσεται δραματικά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στους οικισμούς Θέα, Παλαιοχώρι και Καραούλι. Εκτός κινδύνου βρίσκονται τα Βίλια, καθώς δεν υπάρχει ανησυχία πως η φωτιά θα φτάσει στον οικισμό.

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Πανόραμα (πρώην οικισμός Τιτάν), χωρίς όμως να έχει σταλεί μήνυμα από το 112.

Επιπλέον, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Καραούλι και Αγία Σωτήρα.

Στο γήπεδο του Μανδραϊκού μεταφέρονται τα πυρόπληκτα ζώα.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη. Πρόκειται για 427 πυροσβέστες με 9 ομάδες ποζοπόρων τμημάτων και 149 οχήματα. Επιπλέον, ακόμα 143 πυροσβέστες από την Πολωνία επιχειρούν στην κατάσβεση.

Ως προς τα εναέρια μέσα, επιχείρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, καθώς και το ρωσικό Beriev.

«Όταν τρεις μέρες καίγεται το βουνό με μηδέν αέρα, τώρα με τους άνεμους θα καούν τα πάντα», είπε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος θα μετακινηθεί προς Ελευσίνα.

«Οι κάτοικοι δεν θα φύγουν από τα σπίτια τους, θα μείνουν να τα σώσουν», συμπλήρωσε. Ο ίδιος θα παραμείνει για να σώσει την περιουσία του, αλλά αν τα πράγματα δυσκολέψουν θα απομακρυνθεί.

427 πυρ 9 ομαδ πεζοπ 149 οχηματα και δυάμεις που εχουν διαθ

143 πυροσβ απο πολωνία

5 ελικ 5 αεορκσ

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 19/08/2021