Ελλάδα

Τσαπουρνιώτης στο MEGA – Ανεργία για όσους εργάζονταν σε δάση & τουρισμό – Τα μέτρα που συζητήθηκαν

19.08.2021 | 07:58 Eνσωμάτωση

«Οι αναζωπυρώσεις ακόμα είναι εδώ. Μέχρι χτες το βράδυ σβήναμε φωτιές, μετράμε τις πληγές μας», είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας.

«Ο Δήμος Λίμνης -Μαντουδίου-Αγίας Άννας έχει χάσει 370.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Οι άνθρωποι ακόμα προσπαθούν να ηρεμήσουν μετά το μεγάλο σοκ. Έχουν χάσει τις δουλειές τους, η ανεργία έχει φτάσει ταβάνι. Όσοι εργάζονταν στα δάση και τον τουρισμό έμειναν στον άσσο».

«Χτες έγινε συσκεψη παρουσια του πρωθυπουργού και του κ. Μπένου, από τον οποίο περιμένει πολλά η περιοχή. Μένει να δούμε πράξεις. Ήδη ο Δήμος είναι έτοιμος με προτάσεις εφικτές και ρεαλίστικές για να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα».

«Οι αποζημιώσεις είναι ένα μέτρο, αλλά πρέπει να δούμε το μέλλον των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και των επιχειρήσεων. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να θεσπιστεί μη επιστρεπτέα προκαταβολη για ολες τις επιχειρήσεις του Δήμου και για τους θερινούς μήνες, αλλιώς οι επιχειρήσεις αυτες θα πρέπει να κλείσουν. Μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός είναι θετικός στις προτάσεις μας, μένει να δούμε τα αποτελέσματα», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Πρόσθεσε πως ζήτησαν ένα κοινοφελές 10ετές πρόγραμμα για να βοηθήσουν και να δώσουν μία ανάσα σε όσους εργάζονται στα δάση.

Με τον κ. Μπένο συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ο κ. Τσαπουρνιώτες.

Τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν την προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 19/08/2021