Ελλάδα

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων – Εκκενώθηκαν προληπτικά 5 οικισμοί

19.08.2021 | 10:32 Eνσωμάτωση

Για τέταρτη μέρα καίει η φωτιά στα Βίλια, ανησυχούν οι Αρχές καθώς αργότερα μέσα στην ημέρα θα δυναμώσουν οι άνεμοι.

Η κάμερα του MEGA βρίσκεται συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, στον οικισμό Πανόρομα.Από πέντε, 12 έγιναν τα ελικόπτερα που επιχειρούν από αέρος μαζί, 8 τα αεροσκάφη μαζί με το Beriev επιχειρούν από αέρος. Το μέτωπο καίει σε τρεις θέσεις – Θέα, Καραούλι και Παλαιοχώρι-  καταστέφοντας μεγάλες δασικές εκτάσεις.

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν.

Οι κάτοικοι όλοι μαζί προσπάθησαν από το πρώι να φτιάξουν αντυπιρικές ζώνες με ό,τι μέσα είχαν στα χέρια τους. Ο οικισμός Πανόραμα δεν απειλείται.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε δίκτυο νερού στον οικισμό. Έχουν βάλει σωλήνες δεν τα συνέδεσαν ποτέ. Αν έρθει η φωτιά και κοπεί το ρεύμα δεν θα χουμε τρόπο να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα σπίτια μας και να φύγουμε. Στο μήνυμα που ήρθε μας είπαν να εκκενώσουμε προς Μάνδρα. Παραμένουμε εδώ να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.», ανέφερε κάτοικος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 19/08/2021