Ελλάδα

Κρήτη – Μόνο μία κλίνη ΜΕΘ είναι διαθέσιμη στο ΠΑΓΝΗ – Όσοι νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι

19.08.2021 | 08:28 Eνσωμάτωση

Κι ενώ τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο βρίσκονται σε lockdown, τα νοσοκομεία αρχίζουν να βιώνουν την πίεση του κορωνοϊού. Στο ΠΑΓΝΗ έχει μείνει μόνο μία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

«Στο νοσοκομείο υπάρχει μία σχετική πίεση και πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ», είπε ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, Διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 42 άτομα που νοσηλευονται στην κλινική του κορωνοϊού και μπορούν να αναπτύξουν άλλες 35 κλίνες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις ΜΕΘ, καθώς από τα 16 κρεβάτια τα 15 είναι κατειλημμένα. Επιπλέον, όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι, ενώ  νεότερος ασθενής είναι 37 ετών και ο γηραιότερος 87 ετών.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γιαννακάκη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Χανίων, οι αφίξεις στα Χανιά δεν έχουνε επηρεαστεί από το lockdown. Το μόνο που έχει επηρεαστεί είναι ο τρόπος διασκέδασης, καθώς έχει διαμορφωθεί μία νέα πραγματικότητα για τους τουρίστες λόγω της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Αυτό επηρρεάζει και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία αδυνατούν να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους.

Ο κ. Γιαννακάκης κρίνει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων.

«Υπάρχει ένα μούδιασμα στην αγορά», δήλωσε ο Ανδρέας Κλαψινός, Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου. «Χθες μπήκαν τα περιοριστικά μέτρα. Ήταν αναμενόμενο».

Οι καφετέριες, τα κλαμπ και η εστίαση επηρεάζονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα κλάδο που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα λόγω κορωνοϊού, καθώς ήταν ο πρώτος κλάδος που έκλεισε όταν ξέσπασε η πανδημία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 19/08/2021