Ελλάδα

Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στα Βίλια

18.08.2021 | 10:31 Eνσωμάτωση

Συνεχίζουν να δίνουν μάχη τα ενάρια μέσα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στα Βίλια.

Η φωτιά στα Βίλια μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Πυροσβεστικής να την περιορίσει. Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας. Οκτώ Erickson, 2-3 Canadair συν το Beriev πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την επίσημη ενημέρωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων στις 16 Αυγούστου 2021 είναι σε εξέλιξη.

Επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Τα μέτωπα είναι πολλαπλά στο όρος Πατέρας διάσπαρτα. Η ατμόσφαιρα είναι αποπινικτική.  Οι πυροσβέστες έλεγαν ότι οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν τη μάχη τους, αλλά αν όταν υπάρχει χαμηλός άνεμος η φωτιά κάνει κυκλική κίνηση.

Κατοικημένες περιοχές δεν κινδυνεύουν κι αυτό είναι το ευτυχές, ωστόσο οι δασικές εκτάσεις που έχουν πληγεί είναι πάρα πολλές.

Λιγότερο από μισή ώρα μετά, η φωτιά βρέρθηκε κοντά στο γηροκομείο Παναγιά Φανερωμένη, κοντά στους οικισμούς Παλαιοχώρι – Θέα. Οι καπνοί δυσκολεύουν τις εναέριες ρίψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 18/08/2021