Ελλάδα

Κάηκαν σπίτια στην Συντερίνα Κερατέας – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους

17.08.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Τις πληγές τους μετράνε οι κάτοικοι των οικισμών της Κερατέας, μετά την φωτιά που έκαψε μεγάλη έκταση καθώς και περιουσίες.

Στην μάχη της φωτιές ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή πυροσβέστες, εθελοντές κι αστυνομικοί με βασικό μέλημα να απομακρύνουν τους κατοίκους, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ στην Κερατέα μετέφεραν στα χέρια μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της. Ο γιος της την αναζητούσε και αγωνιούσε αν η μητέρα του είναι καλά.

Οι αστυνομικοί που έψαχναν πόρτα πόρτα για εγκλωβισμένους πολίτες αφού την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους, την απομάκρυναν από το επικίνδυνο σημείο.  Την ίδια ώρα όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο η φωτιά είχε κάψει τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού.

Η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση κοντά στον οικισμό Μαρκάτι πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Οι πύρινες γλώσσες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού Συντερίνα. Ένα από αυτά παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά: Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν ακόμα και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη και σήμερα το πρωί κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η επόμενη ημέρα όμως βρήκε εκατοντάδες στρέμματα δάσους να έχουν μετατραπεί σε στάχτη.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΗΕ έχουν ξεκινήσει ήδη εντατικές εργασίες προκειμένου να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στα σπίτια, ενώ επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/08/2021